Böfögés magas vérnyomású levegővel


Kedves Látogatók! Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni. Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok. Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz. Megértésüket köszönöm! Kérdések és válaszok Új kérdés Kedves Doktor Úr! Évente kontroll UH. A lassú növekedés és a septáltság miatt szakorvost javasolt az UH végző orvos. Kell aggódnom emiatt, illetve doktor úrnak mi a véleménye? Nem tudom van e összefüggés, de laktoz intoleranciám is van, olajosabb, nehezebb étel után köldököm körül szúr, hasfájás, hasmenés előfordul, illetve az anti TPO is magas, ezt gyógyszerrel tartjuk szinten.

Előre is köszönöm válaszát.

tornaterem magas vérnyomás ellen milyen gyakran szedjen vizelethajtót magas vérnyomás esetén

Kedves Kérdező! Endoszkópos ultrahangvizsgálatot javasolok, ennek során szükség esetén mintavétel is történhet. Ezek eredménye alapján lehet dönteni a további teendőkről. Panaszai összefüggésben lehetnek a hasnyálmirigyben látott elváltozással, de a laktóz intolerancia és a pajzsmirigybetegség nem. Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Tisztetlt Főorvos Úr! Vastagbéltükrözés történt véres hasmenés miatt. A szövettani eredmény az alábbi. A szöveti kép nem specifikus. Kérdésem, hogy kell-e aggódnom, mit jelent ez a lelet?

hogy a magas vérnyomás mennyire veszélyes az emberekre a hipertónia örökletes betegség

Köszönöm válaszát! Tisztelt Kérdező! A szövettani eredmény miatt nem kell aggódnia, nincs benne rosszindulatú elváltozásra utaló eltérés.


Azt viszont mindenképpen tudnia kell, hogy a szövettani lelet az endoszkópos lelettel együtt képez egy egészet és a szövettani leletet az endoszkópos lelettel együtt, annak figyelembevételével pl. Ezért azt javasolom, hogy a vastagbéltükrözést végző gasztroenterológussal beszélje meg a szövettani eredményt és azt is, hogy mikor javasolt kontrollvizsgálata.

Akkor kb. Fél éve amikor nézték UH-al akkor 6,7 cm volt és most fél év múlva 7,7 cm és azt írták a papírra hogy az epehólyagot kissé dislocálja, enyhén comprimálja.

szartánok magas vérnyomás-felülvizsgálatokra magas vérnyomásos testmozgás

A máj értékei mindig is magasabbak voltak, de ezt annak tudtam be, hogy 15 éves korom óta epilepszia gyógyszert szedek. Lehet esetleg ettől magasabb a máj érték? Illetve a folyamatos puffadás, gyomorégés és a gyomorszájnál illetve a jobb bordaív alatti fájdalom?

magas vérnyomás futhat ASD-2 és magas vérnyomás

Előre is köszönöm válaszát! A májenzimek eltérései lehetnek a nagy FNH következményei, de panaszai valószínűleg nem. Ha biztos az FNH diagnózisa, akkor keressen fel egy májsebészetben járatos sebészt, hogy eldöntsék szóba jön-e magas vérnyomás kezeléssel foglalkozó honlap vagy invazív radiológiai beavatkozás.

Ha nem biztos az FNH diagnózis, akkor a képalkotó vizsgálatok eredményeit át kellene nézni a májsebészeti konzilium előtt egy ebben járatos radiológusnak. Péter Zoltán Jó napot kivanok! Szeretném tudni mit lehet csinalni.

Állandó böfögés :: Keresés - InforMed Orvosi és Életmód portál ::

Én már mütetet is vállaltam volna, de azt mondták 5 százalek hogy élve maradok. Én úgy gondolom, hogy amikor az embert felfújják avval a gázzal mikor vizsgálnak, az nem távozott belőlem. Nagyné Tisztelt Nagyné! Biztos nem a 7 évvel ezelőtti vastagbéltükrözés során befújt gáz okozza panaszát, valami más oka van. Péter Zoltán Tisztelt Főorvos Úr!

Gyomorégés, gyomorfájdalom (2)

Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott. Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors? Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak. Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel.

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat. Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot. Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai.

Péter Zoltán Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva böfögés magas vérnyomású levegővel máj illetve a lép is. Hepatitis A B C teljesen negatív. Magas vérnyomásról szóló hírek hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a máj környékén főleg étkezések után.

aforizmák a magas vérnyomásról megfázás és magas vérnyomás

Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg böfögés magas vérnyomású levegővel amire antibiotikumot nem szedtem! Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot. Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a gond vagy esetleg lehet hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt? Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C fertőzésen kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust.

Magas vérnyomás tünetei és kezelése - HáziPatika